Брижит Макрон, некадашња средњошколска професорка, прва дама Француске и супруге тамошњег председника Емануела Макрона, једна је од дама на светској сцени које у свакој прилици одушевљавају стилом.

Шта год да обуче, она изгледа сјајно, а једно од главних обележја њеног стила су кратке сукње, углавном уског кроја.

Госпођа Макрон прославила је у априлу 71. рођендан, а и даље с великим самопоуздањем носи мини-хаљине и сукње и скиннy фармерке и може да се похвали изузетним стасом, па многе занима које су њене тајне.

Фото: Танјуг/АП

 

Како Брижит Макрон одржава фигуру?

Француска прва дама пркоси годинама, али трик није само у феноменалном модном стилу и бронзаном телу. Супруга Емануела Макрона наводно вежба свакодневно, избегава брзу и нездраву храну, а дневно једе 10 врста воћа и поврћа.

- Бавим се спортом пола сата дневно – сама, без тренера – имам уравнотежену исхрану и проводим време пишући и читајући - својевремено је Брижит Макрон рекла за Magazine S.

Фото: Танјуг/АП

 

Гијом Гомез, главни кувар у Јелисејској палати, својевремено је за Telegraph испричао шта Макронови обично једу.

- Њихови једини услови? Десет порција воћа и поврћа дневно за госпођу Макрон и без "нездраве хране" за њено супруга (њен захтев, не његов) – истакао је и додао:

- Ми служимо само француске производе за председниковим столом ако је могуће. Приоритет дајемо локалној храни, произведеној на мање од 100 км од Париза.

Фото: Профимедиа

 

Дијететичарка Пола Ме својевремено је причала за Индепендент да сумња да прва дама Француске једе много рафинисаних угљених хидрата и прерађене хране.

- Французи су веома успешни у контроли порција - сматра она.

- Познати су по томе што једу спорои умерено, а веома поштују храну и јела.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Glossy)