Brižit Makron, nekadašnja srednjoškolska profesorka, prva dama Francuske i supruge tamošnjeg predsednika Emanuela Makrona, jedna je od dama na svetskoj sceni koje u svakoj prilici oduševljavaju stilom.

Šta god da obuče, ona izgleda sjajno, a jedno od glavnih obeležja njenog stila su kratke suknje, uglavnom uskog kroja.

Gospođa Makron proslavila je u aprilu 71. rođendan, a i dalje s velikim samopouzdanjem nosi mini-haljine i suknje i skinny farmerke i može da se pohvali izuzetnim stasom, pa mnoge zanima koje su njene tajne.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako Brižit Makron održava figuru?

Francuska prva dama prkosi godinama, ali trik nije samo u fenomenalnom modnom stilu i bronzanom telu. Supruga Emanuela Makrona navodno vežba svakodnevno, izbegava brzu i nezdravu hranu, a dnevno jede 10 vrsta voća i povrća.

- Bavim se sportom pola sata dnevno – sama, bez trenera – imam uravnoteženu ishranu i provodim vreme pišući i čitajući - svojevremeno je Brižit Makron rekla za Magazine S.

Foto: Tanjug/AP

 

Gijom Gomez, glavni kuvar u Jelisejskoj palati, svojevremeno je za Telegraph ispričao šta Makronovi obično jedu.

- NJihovi jedini uslovi? Deset porcija voća i povrća dnevno za gospođu Makron i bez "nezdrave hrane" za njeno supruga (njen zahtev, ne njegov) – istakao je i dodao:

- Mi služimo samo francuske proizvode za predsednikovim stolom ako je moguće. Prioritet dajemo lokalnoj hrani, proizvedenoj na manje od 100 km od Pariza.

Foto: Profimedia

 

Dijetetičarka Pola Me svojevremeno je pričala za Independent da sumnja da prva dama Francuske jede mnogo rafinisanih ugljenih hidrata i prerađene hrane.

- Francuzi su veoma uspešni u kontroli porcija - smatra ona.

- Poznati su po tome što jedu sporoi umereno, a veoma poštuju hranu i jela.

BONUS VIDEO:

 

(Glossy)