Francuska prva dama (70) dala je redak pogled na svoj odnos sa suprugom (45) u intervjuu za novinski magazin Paris Match.

- Jedina prepreka bila su moja deca. Uzela sam vremena kako im ne bih uništila živote. To je trajalo 10 godina. Možete zamisliti šta su sve čuli. Ali nisam želela da propustim vlastiti život - rekla je Brižit.

Par je počeo da izlazi kada je ona imala 40, a on 15 godina. Bila je njegova profesorka drame u školi u Amiensu, gradu u severnoj Francuskoj, a njena ćerka bila mu je drugarica iz razreda. Iako su ga roditelji poslali u Pariz kada je njihova veza izašla na videlo, on je i dalje bio odlučan da ostanu zajedno.

Foto: Tanjug/AP

 

- Rekla sam sebi da će se zaljubiti u neku svojih godina. To se nije dogodilo. Ne znam kako bi moji roditelji, koji su bili uzor vernosti i dobrog obrazovanja, reagovali na naš brak - rekla je francuska prva dama. 

Od svog bivšeg supruga Andre-Louisa Auzierea, bankara, razvela se 2006. Auziere je umro 2019., a zajedno imaju jednog sina i dve ćerke. Potom se udala za Emanuela Makrona 2007., 10 godina pre nego što je on postao francuski predsednik .

BONUS VIDEO: