У већем делу Србије у овом часу се разведрило, па преовладава сунчано и топло време. Ипак, у неким деловима земље и даље има нестабилности. До краја дана локални пљусак са грмљавином очекује се понегде на северозападу и северу Бачке и то углавном на ширем подручју Сомбора.

Локалних пљускова са грмљавином биће и на јужним падинама Копаоника и понегде на Косову и Метохији, а локално још и на истоку Србије. Добра вест је да се не очекује опасност од грмљавинских олуја и непогода.

Иначе, раније током послеподнева централни и југоисточни предели Србије, Поморавље и део Подриња били су на удару јачих грмљавинских олуја и непогода са врло обилним пљусковима. Локално је било града и јачих громова, а пало је и више од 30 литара кише по квадратном метру. Тренутно смиривање времена биће увод у знатно стабилнији и топлији викенд пред нама, што је најавио и РХМЗ:

- За викенд и почетком следеће седмице делимична стабилизација времена - у већини места биће суво уз дуже сунчане интервале, осим на западу, југозападу и југу Србије где ће бити променљиво облачно понегде са краткотрајном кишом, пљусковима и грмљавином.

За викенд ће у кошавском подручју поново дувати умерен до јак југоисточни ветар - наводи се на сајту РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО: