Дајана Армстронг је оставила људе потпуно запрепашћенима тиме што није секла нокте скоро 30 година, што је изазвало универзално горуће питање.

Дајана Армстронг из САД, ушла је у Гинисову књигу рекорда за најдуже женске нокте у историји. Када се мерила за титулу 2022. године, укупна дужина њених 10 ноктију била је изнад 13 метара. Од 1997. Армстронгова није секла нокте, које сада с лакоћом чисте под, и ужива у украшавању својих ноктију у разним бојама.

Званични Инстаграм налог Гинисове књиге рекорда истакао је њено достигнуће, уз објаву: "Комбинована дужина Дајаниних ноктију је дужа од стандардног жутог школског аутобуса! Дајана узгаја своје нокте преко 25 година!"

Прича је запалила друштвене мреже, а многи корисници су се фокусирали на један одређени детаљ. Једна особа је упитала: "Како се она брише? Истинска радозналост."

Други коментатор је размишљао: "Брисање је била моја прва помисао, али да ли је она икада радила? На пример, нема шансе да сама нешто урадиш."

Трећи је рекао: "Како она уопште може да уради било шта, као заиста, како стаје у ауто? Или одећу." Армстронгова се позабавила управо овим питањем након што је првобитно оборила рекорд, преноси "Дејли Стар".

У једном интервјуу, она је објаснила: "Па знаш, када одем у купатило биће исто као и сви други који иду у тоалет, само ја то радим са својим ноктима вероватно на другачији начин како би они радили са својим."

- Користим много тоалет папира. Не омотам га око руке као неки људи, не могу тако, јер тако неће функционисати.

Преписка према Армстронговој није ту стала. Једна особа је питала: "Колико је бочица лака за нокте потребно", док је друга особа такође питала: "Зашто сам мислио да су то дредови?"

Људи су се такође питали зашто је Армстронг из Минесоте одлучила да пусти нокте на тако огромну дужину, али иза ове одлуке се крије болна истина. На дан када се заклела да више никада неће сећи нокте, замолила је своју децу да се пробуде док је она одлазила у супермаркет.

Али док је била напољу, најмлађа ћерка ју је позвала и открила да се њена шеснаестогодишња Латиша неће пробудити. Тада је сазнала да је њено дете умрло у сну од напада астме. То је било 1997. године.

Армстронгова је раније рекла: "То је био најгори дан у мом животу. Одувек је имала дуге нокте које би Латиша с љубављу сређивала сваког викенда."

- Она ми је једина урадила нокте. Угланцала их је и турпијала за мене - рекла је. Армстронг, која је патила од депресије деценију након ћеркине смрти, рекла је да је одржавање дугих ноктију њен начин да ода почаст својој ћерки и да одржи сећање на њу.

(Стил Курир)

БОНУС ВИДЕО: