Венчали су се у православној цркви Светог Јована Богослова у оближњој Сочаници, а свадба је организована у сали Виле „Кристина“ у Лепосавићу.

Претходно је млада по властитој жељи прешла у православље, а сватови су након црквеног венчања прошли улицама Лепосавића, поред осталог и поред зграде општине где трају протести Срба који траже одлазак специјалних јединица косовске полиције.

- За Дејана сам се удала из љубави. Упознали смо се у Драчу. Наше познанство и дружење трајало је шест месеци. Срећна сам што се враћам у веру предака. Ја се сада осећам Српкињом. Много је у Албанији људи који су пореклом Срби, а то и не знају, или им је до сада било забрањено да знају - казала је Мира за ИН4С.

Младожења није крио задовољство што су стали пред олтар. 

Фото: Друштвене мреже

 

- Хвала Мири што је пристала да будемо једно. И да није прихватила моју веру, не бих се љутио. То је њена жеља била. Рекла ми је – желим да ти рађам децу као православна на твом Косову и учинила ме пресрећним - казао је Дејан, док је пролазио крај ограде испред зграде Општине Лепосавић иза које су припадници Кфора који раздвајају окупљене Србе и новог градоначелника који већ седмицама не излази из узурпираног објекта локалне управе у центру града.

(Косово онлајн)

БОНУС ВИДЕО: