Venčali su se u pravoslavnoj crkvi Svetog Jovana Bogoslova u obližnjoj Sočanici, a svadba je organizovana u sali Vile „Kristina“ u Leposaviću.

Prethodno je mlada po vlastitoj želji prešla u pravoslavlje, a svatovi su nakon crkvenog venčanja prošli ulicama Leposavića, pored ostalog i pored zgrade opštine gde traju protesti Srba koji traže odlazak specijalnih jedinica kosovske policije.

- Za Dejana sam se udala iz ljubavi. Upoznali smo se u Draču. Naše poznanstvo i druženje trajalo je šest meseci. Srećna sam što se vraćam u veru predaka. Ja se sada osećam Srpkinjom. Mnogo je u Albaniji ljudi koji su poreklom Srbi, a to i ne znaju, ili im je do sada bilo zabranjeno da znaju - kazala je Mira za IN4S.

Mladoženja nije krio zadovoljstvo što su stali pred oltar. 

Foto: Društvene mreže

 

- Hvala Miri što je pristala da budemo jedno. I da nije prihvatila moju veru, ne bih se ljutio. To je njena želja bila. Rekla mi je – želim da ti rađam decu kao pravoslavna na tvom Kosovu i učinila me presrećnim - kazao je Dejan, dok je prolazio kraj ograde ispred zgrade Opštine Leposavić iza koje su pripadnici Kfora koji razdvajaju okupljene Srbe i novog gradonačelnika koji već sedmicama ne izlazi iz uzurpiranog objekta lokalne uprave u centru grada.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: