Године 2019., тада 37-годишња Ешли, ћерка Џозефа Бајдена и његове супруге Џил, забележила је да се у раним годинама туширала са оцем. На другом месту, Ешли се пита да ли је као дете била сексуално злостављана.

За постојање тог дневника вероватно никад нисте чули, наставља британски лист, захваљујући скоро потпуном прећуткивању медија.

Након што је прошла третман рехабилитације од сексуалне зависности, Ешли се преселила на Флориду. Њен дневник, који садржи и детаље о коришћењу дроге, пронашла је још 2020. једна жена, потом га је продала за 40.000 долара, а његов садржај је ускоро процурио на интернет, пише Дејли мејл.

Фото: Профимедиа

 

Читаво време, активисти из Бајденове кампање су упорно негирали да је дневник аутентичан. Баш као и у случају лаптопа Хантера Бајдена, за либералне медије била је то још једна "десничарска подвала" или "руска превара". Испоставило се да су обоје, и дневник и лаптоп, потпуно стварни.

Фото: Танјуг/АП

 

Заправо, Ешли никад није тврдила да је њен дневник лажан, а њено писмо, упућено 8. априла првостепеном судији, изричито потврђује истинитост дневничких записа.

- Украден је мој лични дневник. Мораћу да се носим са чињеницом да се одломци из мог дневника могу пронаћи на интернету - написала је Ешли.

Његов садржај поставља многа тешка питања пред садашње станаре Беле куће, преноси Курир.

Како је записала Ешли 2019: "Да ли сам била злостављана у младости. Мислим да јесам." Она потом бележи: "Не могу да се сетим појединости, али се сећам да сам доживела трауму. Сећам се туширања са мојим татом".

Бајденова ћерка је дуго покушавала да утврди узрок своје зависности од секса. Ешли је забележила да је била на лечењу због "сексуалних траума". У једном пасусу, она пише о својој раној "хиперсексуализацији".

Ово би се могло довести у везу са Бајденовим обичајем да додирује младе жене и да мирише њихову косу.

Уосталом, како примећује овај лист, Бајден је већ неколико пута оптужен за "недолично додиривање", и то најмање осам младих жена.

Зашто медији прећуткују садржај дневника Ешли Бајден

Прошлог месеца, када је "Њујорк тајмс" објавио да је жена која је украла Ешлијев дневник осуђена на затворску казну, ове угледне новине су пропустиле да кажу шта се у њему заиста налази.

Његова бивша службеница из Сената Тара Рид, која је отпуштена у марту 2020. године, изјавила је да се сећа да ју је Бајден једном приликом прислонио уза зид: "Његове руке су се нашле на мени и испод моје одеће. Када је завршио с тим, рекао је: 'Чуо сам да ти се свиђам'".

Фото: Танјуг/АП

 

Наравно, Бајден је касније негирао наводе Ридове. Када је реч о недоличном додиривању, он је касније окривио "промене обичаја". 

- Границе личног простора су ресетоване - рекао је Бајден 2019. у једној врсти извињења без извињења, као да је такво понашање икад било допуштено.

Ни понашање Хантера није било много другачије. Између осталог, ту је и његова склоност ка сексу са проституткама, стриптизета са којом је имало дете, а које је породица Бајден одбила да призна.

Шта би се, међутим, десило да је у питању дневник Трампове ћерке, пита се Дејли мејл.

Фото: Танјуг/АП

 

Сада медији на исти начин игноришу дневник Ешли, баш као и лаптоп њеног брата Хантера.

Новинари би према свима требало да се односе на исти начин, непристрасно. Али, огромна већина медија је унапред означила Трампа као "расисту" и "силоватеља", а сада поптуно игнорише чињенице о породици Џозефа Бајдена.

Прва председничка дебата заказана је за 27. јун 2024. године.

Како се, на крају, реторички пита Дејли мејл: Да ли ће неки модератор у дебатама имати храбрости да Џозефу Бајдену постави непријатна питања о заједничком туширању са кћерком и о страховању Ешли да је још као дете била злостављана.

(Дејли мејл)

БОНУС ВИДЕО: