Она је истакла да, самим тим, постоји намера да се српски народ казни због његовог слободумља, независности и одбијања да се покори наредбама НАТО.

- Овај документ је такође још један неодговоран покушај Запада да ревидира историју и околности у вези са етничким сукобом на територији бивше Југославије - оценила је портпарол.

Према њеним речима, резолуција ће само продубити постојеће несугласице и повећати потенцијал за сукобе на Балкану.

Она је додала да је угрожен и Дејтонски мировни споразум на ком се темељи државност Босне и Херцеговине.

Подсетимо, Захарова је раније истакла да је Русија покушала да уразуми ауторе антисрпске идеје, али западњаци нису хтели да слушају.

- Резолуција о "геноциду" у Сребреници коју је Генерална скупштина УН усвојила у четвртак је антисрпске природе, њен циљ је да се одговорност за сукоб свали на српски народ. Русија је, заједно са истомишљеницима, покушала да уразуми ауторе антисрпске идеје, али западњаци нису хтели да слушају. Штетне последице остају на њиховој савести - написала је Захарова на свом Телеграм налогу.

 

 

Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је јуче резолуцију о Сребреници са 84 гласа за, 19 против и 68 уздржаних гласова.

За резолуцију је било више уздржаних и држава које су гласале против, укупно, него што их је било за, односно за резолуцију о Сребреници гласало је само 43 одсто земаља чланица, док је чак 57 одсто било против или уздржано.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: