Већина људи несумњиво би побегла главом без обзира када би угледала неког гмизавца, али Паул Росоли, који је 16 година свог живота посветио заштити природе, из тог разлога, пропутовао Индонезију, Бразил, Индију, Перу...

Росоли је посебно фасциниран зеленим анакондама чији је дом Амазон, док је истовремено посматрао како људи уништавају њихово станиште.

Желео да привуче пажњу јавности и укаже на велики проблем, па је организовао необичан - и веома опасан подухват. Његова авантура је представљена у серијалу “Eaten Alive” на ТВ Discovery, а гледаоци су могли да виде како га живог гута змијурина дугачка шест метара!

Да би се заштитио од смртоносног “загрљаја” обукао је специјално одело од карбонских влакана, направљен помоћу 3Д технологије, преноси ЛедБајбл.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Rosolie (@paulrosolie)

Росоли је пузећи пришао анаконди како би помислила да је реч о дивљој свињи, а њој је требало неколико секунди да га шчепа.

- Не могу да се померим. Приковала ме за земљу. Зна да не могу да побегнем. Биће добро, док не умрем - рекао је екипи.

Његови сарадници пратили су на монитору како му се пулс убрзава. Росоли се није превише борио - не би могао и да је хтео - а онда му је анаконда зграбила главу.

- Спремите се момци, почиње да ме гута. Лице ми је доле! Дођите, треба ми помоћ - вриснуо је.

Сарадници су прискочили у помоћ и извукли га на сигурно. Росолију је требало неко време да дође себи.

- Последње чега се сећам била су широм отворена уста и онда се смрачило. Осећао сам како ме стиска и ломи одело. Мало је фалило да ми ишчупа руке - објаснио је.

Он је истакао да није био “превише уплашен”, верујући да ће одело издржати, али је захвалан екипи на брзој реакцији.

- Много смо водили рачуна. Циљ експеримента је био да људима покажемо моћ ових змија чије станиште треба сачувати - закључио је.

БОНУС ВИДЕО: