Град Фонтана у Калифорнији пристао је да исплати 900.000 долара Томасу Перезу млађем због инцидента из 2018. године, када је био подвргнут 17-часовном полицијском испитивању и присиљен да лажно призна убиство свог оца, који је заправо био жив. Овај случај је привукао пажњу због неуставног психолошког мучења којем је Перез био изложен.

Све је почело 7. августа 2018. године, када је Томас Перез старији нестао док је ишао по пошту са њиховим псом. Пас се вратио кући, али његов отац није, што је навело Переза млађег да сутрадан пријави нестанак полицији. Полицајка која је примила позив сматрала је да се Перез млађи понаша сумњиво, а полиција је наводно пронашла крваве мрље у кући, што је његов адвокат касније оспорио.

Перез млађи је био задржан и подвргнут дуготрајном испитивању, током којег су полицајци вршили притисак на њега да призна убиство свог оца, користећи притом и претње његовом псу. Траке са испитивања приказују Переза у лошем психичком и физичком стању, док га полицајци оптужују за убиство и смеју му се док се он очајнички брани.

БОНУС ВИДЕО: