Сведоци су испричали да је Момчило, иначе полицајац у пензији, покушао да избегне судар, али нажалост, није успео и изгубио је живот.

Путница која је била у аутобусу смрти у тренутку несреће, за Курир је описала сцене ужаса.

- Видела сам камион још док је излазио са споредног пута, мислила сам да ће се зауставити, међутим ишао је право ка нама. Возач аутобуса је на све начине покушао да га избегне, кочио је и покушао да скрене удесно, а онда се одједном чуо силовити ударац, грунуло је као гром, људи су панично вриштали - испричала је путница.

До судара је, подсетимо, дошло када је на аутобус налетео камион под теретом у селу Стублине. На поменутом делу пута, код самог укључења са споредног на главни пут стоји и знак СТОП, стога је возач камиона био дужан да се заустави, али то није учинио.

Путници крвави

Како је наша саговорница даље рекла, људи су, након што је дошло до судара, гледали крваве једни друге, проверавајући друге да ли су преживели, а како каже, сам звук ударца их је све уплашио, па тек онда задобијене повреде.

- Ја сам седела близу врата, да није било шипке испред мене коју сам стегла свом снагом, не смем ни да замислим шта би било. Услед кочења, та шипка у аутобусу је спречила да паднем, али добила сам јак ударац. Када сам дошла себи и видела остале путнике, страх ме је преплавио, много њих је било крваво, гледала сам само јесу ли сви живи - испричала је истраумирана жена и додала да је најјезивијиј тренутак био када су угледали возача који је страдао на месту.

- Човек који се осећао добро и није имао повреде, отрчао је до возача да отвори врата, а онда се чула кукњава. Возач је био мртав, видела сам му само главу на волану... Људи су покушавали да му пронађу пулс, али безуспешно. Призори су били страшни - испричала је.

Жена је додала да је у аутобусу била са својим малолетним рођаком (17), који је провео два дана у болници.

- Дете је задобило повреде главе, али хвала богу успешно се опоравља и изашао је из болнице. Права је срећа да није било више жртава јер је аутобус био пун људи, а верујем да је возач спречио катастрофу, јер да није кочио и склањао се у страну, камион би можда ударио у средину аутобуса и питање је шта би било с нама - каже саговорница.

Возач камиона искористио гужву

Наша саговорница каже да они уопште нису видели возача камиона који је скривио несрећу, јер је он побегао одмах после судара.

- Возача камиона нико није видео, помислили смо да је и он лоше, да је успео да изађе на ваздух, а у ствари је у целој гужви и паници, искористио прилику да побегне. Тек после неколико сати сам чула да је био и дрогиран. Убио је човека и угрозио толике животе, надам се да ће га стићи казна - каже сведокиња судара и признаје да, иако је прошла без тежих повреда, страх је и даље присутан.

Возач камиона је подсетимо, ефикасном реакцијом полиције, убрзо ухапшен, након чега је био подвргнут алкотесту и тесту на наркотике. Резултати су показали да камионџија није имао алкохола у крви, међутим тест на дроге је указао да је позитиван на амфетамин. Такође, поред бројних радњи које су предузете, наложено је да се изврши ванредан технички преглед аутобуса и камиона који су учествовали у судару.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: