Меч, о којем се и данас прича, одржан је управо на стадиону овог фудбалског клуба, а Тонију је била намера да се на истом месту поново окупе. Он је желео да се нова рунда одржи овог јуна, али га је смрт у томе спречила.

- Тони је пре месец дана дошао на стадион јер је био и више него заинтересован да поновимо бокс спектакл. Разговарали смо и ту су биле разне варијанте. Једна од идеја је била да он и Рамбо поново буду у рингу или евентуално да буду у углу као тренери, а да ангажујемо нове боксере, и то певаче или глумце. Више од три сата смо евоцирали успомене како је било некад. Тада сам био превише млад и сећам се као кроз маглу детаља, али ми је Тони све испричао детаљно. Остало је било да се он чује са Рамбом и да прецизирамо датум меча, да ли би то било 15. или 20. јуна - каже Булић.

Он је одмах узео ствар у своје руке и почео са организацијом.

Фото: В. Данилов, Јутјуб принтскрин/Donjomalci/Belgrade Beer Fest

 

- Контактирао сам с Ненадом Боровчанином у име Боксерксог савеза Србије, ког сам упутио у идеју. Допала му се, јер тај догађај је заиста био на врхунском нивоу. Нажалост, прошле недеље ме је дочекала вест о Тонијевој изненадној смрти. Зато што је дошао код мене пун ентузијазма и жеље да се то реализује, потрудићу се да у неком тренутку ипак организујем тај меч у знак сећања на његово име и тај период - закључио је Булић.

Подсетимо, чувеном мечу из деведесетих су, између осталих, присуствовали Оливер Мандић и Душан Прелевић Преле, а снимак борбе Тонија Монтана и Рамба Амадеуса и данас се може наћи на интернету.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: