Фејат Сејдић словио је за краља српске трубе у иностранству и Србији. Његови тонови су били чист извор емоције. Није био школовани музичар, али је својим талентом и упорношћу надмашио многе трубаче и тако остао на трону краља трубе. 

Рођен је 20. јануара 1941. године у Бојнику, а преминуо је 22. августа 2017. године. Своје наслеђе пренео је на унука Небојшу Сејдића. За њега просто није било песме коју он није могао да одсвира, важио је за музичара светског нивоа, са традиционалним елементима у свом стваралаштву. Када је почео да ниже награде, многи су се питали који су  били на трону краља трубе када ће доћи крај низању награда. Међутим, он је на то одговорио: "Многима сам ја гледао леђа, сада је дошао ред на мене."

Премијера филма "Наслеђе краља трубе"- Фејат Сејдић

У документарном филму, политичар Милутин Мркоњић истакао је да Сејдић није био човек који је био присталица само једне политике, он је умео са свима да сарађује, на културном и политичком нивоу. ретко ко зна да га је чак једном прилико звао Ратко Младић звао да свира за њега, а за сиромашни слој друштва је свирао бесплатно на свадбама. Био је пријатељ многих глумаца и музичара, између осталог и глумца Радета Шеберџија и Луиса, а могли смо његов оркестар на челу са њим видети у серији "Породично благо" и филму "Гуча- престоница трубе." Музичари из његовог оркестра су га веома поштовали, а у друштву је придава значај понашању и облачењу. Важио је за човека са ставом. 

На премијеру филма о легендарном музичару је дошао велики број људи у салу Дома омладине. Редитељ документарног филма "Наслеђе краља трубе" је Владимир Кајловић, док су продуценти Милош Крстић, Владимир Кајловић, Небојша Илић и Предраг Јаковљевић. Монтажу је Урош Максимовић, а за музику су се побринуо оркестар Фејата и Небојше Сејдића. 

БОНУС ВИДЕО: