Како наводи Ристић, понедељак ће бити најкишовитији дан, док ће уторак бити најхладнији.

- Субота, 1. јун најлепши, али и једини дан без кише и пуно сунца са температуром до 30 степени Целзијусових, а понедељак, 3. јун, најкишовитији, а уторак, 4. јун, најхладнији због проласка хладног фронта са северозапада - најављује метеоролог.

Он прогнозира да нас данас очекује мање кише у Србији него што је то био случај јуче.

Од петка веома високе температуре, али следи обрт

Такође, и метеоролог аматер Марко Чубрило најављује да ће крајем ове недеље и почетком јуна бити веома топло, али и нестабилно време. Таква прогноза очекује се све до 6. јуна.

- Од петка па све до око 6. јуна ка нама ће под утицајем пространог циклона са центром западније од нас струјати топао али влажан и нестабилан ваздух. Тих дана се очекује променљиво облачно и нестабилно време уз честе грмљавинске пљускове, а повремено ће бити услова и за локалне временске непогоде, углавном на северу и западу региона. Дуваће слаб до умерен, а у зони пљускова на кратко јак југозападни и западни ветар. Биће топло али се за сада веће врућине не очекују и максимуми би се требали кретати од +22 до +31 степен Целзијуса - наводи Чубрило на свом Фејсбуку.

Када нам стиже освежење

Чубрило најављује да после 6. јуна има изгледа за захлађење, али да је сигнал и даље упитан и нестабилан.

- Генерално гледано пред нама је наставак нестабилног али топлијег времена. Неће бити екстремно топло али са порастом температуре расте и количина енергије у атмосфери доступне за јаче грмљавинске олује - појашњава.

 

БОНУС ВИДЕО