Kako navodi Ristić, ponedeljak će biti najkišovitiji dan, dok će utorak biti najhladniji.

- Subota, 1. jun najlepši, ali i jedini dan bez kiše i puno sunca sa temperaturom do 30 stepeni Celzijusovih, a ponedeljak, 3. jun, najkišovitiji, a utorak, 4. jun, najhladniji zbog prolaska hladnog fronta sa severozapada - najavljuje meteorolog.

On prognozira da nas danas očekuje manje kiše u Srbiji nego što je to bio slučaj juče.

Od petka veoma visoke temperature, ali sledi obrt

Takođe, i meteorolog amater Marko Čubrilo najavljuje da će krajem ove nedelje i početkom juna biti veoma toplo, ali i nestabilno vreme. Takva prognoza očekuje se sve do 6. juna.

- Od petka pa sve do oko 6. juna ka nama će pod uticajem prostranog ciklona sa centrom zapadnije od nas strujati topao ali vlažan i nestabilan vazduh. Tih dana se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme uz česte grmljavinske pljuskove, a povremeno će biti uslova i za lokalne vremenske nepogode, uglavnom na severu i zapadu regiona. Duvaće slab do umeren, a u zoni pljuskova na kratko jak jugozapadni i zapadni vetar. Biće toplo ali se za sada veće vrućine ne očekuju i maksimumi bi se trebali kretati od +22 do +31 stepen Celzijusa - navodi Čubrilo na svom Fejsbuku.

Kada nam stiže osveženje

Čubrilo najavljuje da posle 6. juna ima izgleda za zahlađenje, ali da je signal i dalje upitan i nestabilan.

- Generalno gledano pred nama je nastavak nestabilnog ali toplijeg vremena. Neće biti ekstremno toplo ali sa porastom temperature raste i količina energije u atmosferi dostupne za jače grmljavinske oluje - pojašnjava.

 

BONUS VIDEO