Један од највећих и најбизарнијих љубавних троуглова у 20. веку није холивудски, иако су нас велике звезде навикле на компликоване односе. И штавише, тај троугао мењао је једног свог члана више пута, али је успевао да опстане скривен.

Ванбурга Доли Остерајх била је на почетку ове чудне везе домаћица у раним тридесетим, а била је у браку са Фредом Остерајхом, власником фабрике кецеља у Милвокију. Њен супруг имао је много одговорности и посла, због чега често није био код куће, а и када би се вратио – био је превише пијан да обрати пажњу на њу.

Једног врелог јесењег дана 1913. године, Долина шиваћа машина се покварила. Фред јој је обећао да ће јој довести мајстора и тако је у њихов дом први пут крочио 17-годишњи Ото Санхубер, млади радник у његовој фабрици.

Када је Ото ушао у кућу, Доли га је дочекала у огртачу и самодржећим чарапама и тако је почела бизарна афера која је трајала годинама.

Они су најпре имали класичну ванбрачну авантуру. Састајали су се у хотелима или је Ото долазио код Доли док јој је муж био на послу, али су ускоро почели да привлаче пажњу комшилука иако је суседима ова домаћица рекла да је то њен "брат"

Како би се заштитили од трачева, Доли је дошла на идеју да се љубавник усели у њену кућу, тачније на таван, и живи ту скривен од њеног супруга.

 

 

Како младић није има породицу, пристао је на овај план.

То је значило да он не може да напусти таван, па је он све време проводио скривајући се и покушавајући да се оствари као писац (и заиста у међувремену објавио неколико књига). Под светлостима свећа, писао је о авантури и пожуди, а током дана је помагао Доли да очисти кућу, спреми ручак и задовољавао све њене физичке потребе.

Све је то трајало пет година, након чега је Долин муж решио да прода кући и да се преселе у Лос Анђелес. Очекивали бисте да ће се ствари закомпликовати, али Ото и Доли су сковали план да он кришом изађе из куће, смести се на таван њеног новог дома и да наставе по старом.

 

 

Ипак, 1922. године, Доли и Фред су се једне вечери посвађали. У жељи да заштити своју љубавницу, Ото се сјурио с тавана низ степенице и у окршају је убио Фреда. Обојица су имала по пиштољ, а није сигурно који је од њих опалио.

Пар се успаничио и смислио како да се извуче: Ото је закључао Доли у орман, однео кључ и пиштоље на таван, а прича за полицију била је да је у кућу ушао пљачкаш који је убио Фреда, закључао Доли и украо им драгоцености. Полицајци нису били уверени до краја, али нису имали доказ да Доли лаже.

Сада када је Доли постала удовица, преселила се у нову кућу и Ото и она ипак нису наставили своју везу јавно. Уместо тога, он је наставио да живи на тавану, а Доли је у међувремену довела у свој дом новог дечка и угледног адвоката Хермана Шапира.

Као и њен први муж, он је много времена проводио на послу, па је Доли нашла и љубавника Роја Кламба. Ото је наставио да живи на тавану и да с њом има тајну аферу.

 

 

Ипак, она је направила велику грешку: замолила је Кламба да се реши пиштоља који је усмртио Фреда. Он га је бацио у једну у једну оближњу археолошку ископину, а Доли је потом убедила једног комшију да други пиштољ закопа у свом дворишту.

Након неког времена, Доли и Кламб су раскинули, а он је потом испричао полицији за необичну молбу своје бивше девојке. Након што је пиштољ пронађен, Доли је приведена, а затим је и комшија ископао онај који је он сакрио. Међутим, ниједно оружје полиција није могла да повеже са Доли јер су пиштољи кородирали.

Док је била у притвору и чекала суђење, Доли је замолила Хермана Шапира, с којим је и даље била у вези, да купи намирнице њеном скривеном љубавнику на тавану и покуца му на врата тавана да зна да може да изађе.

 

 

Очајан да поприча с још неким, Ото је тада Шапиру испричао све о њиховој болесној вези и његовом добровољном животу на Долином тавану. Шапиро га је отерао и дао кауцију да Доли изађе на слободу, а то што је она све време скривала другог мушкарца у кући није му сметало, те су наставили с везом.

Све оптужбе против Доли Остерајх су повучене.

Међутим, седам година касније дошао је крај везе Доли и Шапира, који је отишао у полицију и испричао све што је потребно да би се она и Ото оптужили за убиство Фреда Остерајха, њеног покојног мужа.

Због тврдњи га да је љубавница држала као роба, Ото је оптужен за убиство из нехата и потом се нашао на слободи, а Доли није одговарала пред законом.

Умрла је 1961, у 75. години, а надамо се да је до тад нашла стабилну везу.

Фото: Друштвене мреже

 

 

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО: