Сигурно сте већ код некога приметили тај детаљ, а често се црвени конац ставља на руку бебе како би је штитио од зала.

Ипак, постоје они који верују у овај народни обичај, док му други не придају много значења, а ево шта каже сама традиција:

Прва ствар коју треба да знате је да се тај обичај користи као амајлија још од античког доба. Стога, његова главна функција се односи на привлачење позитивне енергије и одбијања зла од оних који га носе око руке.

Фото: Профимедиа

 

 

У древна времена веровало се да дете мора да носи око руке црвени конац како би се заштитило од злих духова, негативне енергије и клетви. Једна од најраспрострањенијих верзија јесте да ношење црвеног конца око леве руке служи као заштита од лоше енергије и злих намера. То је зато што се сматра да негативна енергија циркулише кроз леву руку.

У другим традицијама људи овај обичај користе како би осигурали добробит и просперитет. Морате само бити сигурни да је кончић направљен од природне вуне, а посебно је битно да онај ко вам везује око руке има добре намере.

Како да завежете црвени кончић беби око руке?

1. Мора га везати особа која је блиска беби (најбоље неко од родитеља) која истински брине за њену добробит.

2. Најбоље је направити седам кончића и пожелети жељу за сваки кончић који је направљен. Један ставите беби око руке, остале чувајте и када стари пукне, замените га следећим.

3. Кончић мора бити од чисте вуне.

4. Веома је важно да постоје добре намере када се конац везује, како бисте привукли успех и срећу, али и одбили негативну енергију и зле намере.

Фото: Профимедиа

 

 

Шта се дешава када кончић пукне?

Када се прекине, не брините јер је то добар знак. Прекид значи да је прикупио сву негативну енергију коју је могао и да је време да га замените новим.

Значење других боја кончића, према традицији:

Наранџаста: Користи се да чува здраве амбиције, чистоћу и хармонију, а највише се користи у будистичкој религији.

Розе: Гарантује истинску и страствену љубав на дужи период.

Љубичаста: Служи да стимулише креативност и машту.

Црна: Ова боја привлачи стабилност и мир.

Бела: Помаже да псотанете мудрији и искренији.

Жута: Стимулише успех код особа са неким креативним даром.

(НајЖена)

БОНУС ВИДЕО: