1. Краљица Мери I Тјудор (1516 – 1558)

Мери Тјудор је била једино дете краља Хенрија VIII и његове прве жене Катарине Арагонске, а кад је постала краљица 1. октобра 1553. године, тежила је ка томе да одржи католичанство у Енглеској.

Позната и под надимком Крвава Мери, она је одговорна за погубљење око три стотине протестантских неистомишљеника.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

2. Мајра Хиндли (1942 – 2002)

Мајра Хиндли и њен љубавник Иан Бреди, познати су по томе што су средином 60-их година прошлог века киндаповали, сексуално злостављали, мучили и на крају убли троје деце млађе од 12 година и два тинејџера.

Осуђени су на три казне доживотног затвора, а о Мајри је написано много књига и снимљено неколико филмова и проглашена је најокрутнијом женом у Великој Британији.

3. Беверли Елит (1968 – )

Беверли Елит, медицинска сестра из Грантама, убила је 1991. године за 59 дана четворо деце која су била под њеним надзором, користећи различита средства. Такође је покушала да убије још шесторо малишана, а озбиљно повредила још њих троје.

 

 

Прозвана је анђелом смрти и осуђена на доживотну робију.

4. Бел Ганес (1859 – 1908)

Норвежанка Бел Ганес је са својих метар и осамдесет три центиметра висине и преко 90 килограма била изузетно снажна жена која је због похлепе убила већину својих просаца и момака, па чак и своју децу.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

Претпоставља се да је током различитог временског периода убила између 20 и 40 људи.

5. Мери Ен Котон (1832 – 1873)

Енглескиња Мери Ен Котон је арсеном усмртила 21 особу, међу којима су били и њена деца, мужеви, мајка, пријатељ и љубавник.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

Казна за злочине које је починила било је вешање.

6. Илсе Кох (1906 – 1967)

Илсе Кох, супруга Карла Ото Коха, команданта концентрационог логора Бухенвалд, остала је запамћена због узимања сувенира од коже убијених затвореника са карактеристичним тетоважама.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

По завршетку Другог светског рата осуђена је на доживотну робију. Обесила се у женском немачком затвору у Ајхаху 1. септембра 1967.

7. Ирма Грезе (1923 – 1945)

Ирма Грезе је била једна од жена запослених у нацистичким концентрационим логорима Равензбриу и Аушвиц, а о њеној суровости су касније до детаља причали преживели логораши.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

Након завршетка рата, осуђена је за злочин против човечности. Погубљена је 1945. године.

8. Кетрин Најт (1955 – )

Кетрин Најт је прва Аустралијанка која је због својих гнусних злочина осуђена на доживотни затвор, без могућности помиловања. Наиме, она је зверски убила свог партнера Џона Прајса, затим његове делове тела скувала и послужила их деци за вечеру!

9. Розмари Вест (1953 – )

Розмари Вест је уздрмала свет чињеницом да је заједно са својим мужем Фредом починила 10 убистава, укључујући и убиство њихове кћерке Хедер.

Фред је починио самоубиство пре почетка суђења а Розмари се налази на одслужењу доживотне затворске казне.

 

 

10. Ержебет Батори (1560 – 1614)

Мађарска грофица Ержебет Батори је једна од најпознатијих серијских убица у историји човечанства. Процењује се да је заједно са још неколико саучесница мучила а потом и убила између 300 и 2.000 девојака.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

Њени злочини су откривени 1610. године, након чега је зазидана у свом дворцу у којем је пронађена мртва четири године касније.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: