Катја Томпош, глумица мађарског порекла, преминула је у 41. години од ретког облика рака.

Вест о смрти познате глумице објавила је њена породица на званичним страницама глумице на друштвеним мрежама.

 

 

- Драга наша Катја, опраштамо се од тебе. Са великим болом вас обавештавамо да је Катја Томпош преминула јутрос, мирно међу својом породицом. Много јој је значило то што се на вест о његовој болести цела земља покренула, ујединила и пружила јој подршку. Ова љубав јој је дала снагу и испунила њене последње недеље надом - написано је између осталог у објави на Фејсбуку.

- У име породице, још једном вам захваљујемо што сте показали Катји колико је волите. Почивај у миру, никада те нећемо заборавити! - додато је у објави.

Дијагностификован јој рак пре две године 

Године 2022. дијагностикован јој је редак облик рака. Због терапија морала је да откаже све своје наступе. Преминула је само неколико дана након што су колеге и музичари скупили новац на добротворној вечери за њено лечење медицинским интервенцијама које нису доступне у Мађарској, пише Република.

Поред филмске каријере била је врло активна у позоришту, а снимила је и неколико албума. Музика је, као и глума, била њена велика љубав.

 

 

Глумила је у веома гледаним мађарским комедијама, као што су "Излазак из ормара", "Полигамија" и "Магични дечаци". У позоришту је играла у класичним Шекспировим комадима, али и у позоришним драмама најзначајнијих мађарских писаца.

Катја Томпош је требало да представља Мађарску на Евровизији 2009. године са песмом "Магáнyос цсóнак", што у преводу значи усамљени чамац. Међутим, певачица је 10. фебруара потврдила да неће наступати на највећем музичком фестивалу у Европи због обавеза везаних за њен рад у позоришту.

Ало