Ђорђо Кантарини имао је само пет година када је крочио пред камере у једном од најдирљивијих филмова, о једном од најтежих периода у историји човечанства.

ФОТО: Притнскрин Јутјбу МОВИЕЦЛИПС

 

Ђорђо је играо сина у филму "Живот је леп" (Ла вита е белла), а отац му је "био" маестрални Роберто Бењини. 

ФОТО: Притнскрин Јутјбу МОВИЕЦЛИПС

 

Године су прошле, мали Ђорђо је одрастао и данас је прави заводник.

Кантарини, који данас има 33 година, давно се преселио у Америку где се и даље бави глумом, али када је почела пандемија, вратио се у Италију, у град Монтефјаско. Инспирисан својом мајком, која је медицинска сестра, радио је у ковид центру на процедури праћења контаката доказано позитивних пацијената.

Погледајте како изгледа Ђорђо данас!

После овог филма Ђордо је имао још једну дечију улогу, играо је Максимусовог сина у филму "Гладијатор".

 

 

Након што је његов филм "Живот је леп" (1997) добио седам номинација за Оскара, Роберто Бенињи се сусрео са тадашњим италијанским председником Оскаром Скалфаром и након што се руковао рекао: "Сада имам Оскара у мојој руци!" Роберто је стварно након тога добио Оскара за главну мушку улогу и то испред Едварда Нортона у његовој животној улози, а филм је добио за најбољи страни и најбољу музику. И његова прослава на церемонији је била запамћена као најлуђа, будући да је скакутао по столицама (попео се на наслон столице Стивена Спилберга) до подијума и након што му је сународница Софија Лорен уручила Оскара за најбољи страни филм, захвалио јој се на лепоти.
Ширем аудиторијуму је постао познат по улогама у филмовима Џима Џармуша.

Мондо

БОНУС ВИДЕО: