Регионални суд у Вердену осудио је држављанина Србије (32) на доживотну казну затвора због убиства своје 31-годишње партнерке која је хтела да га напусти и одведе њихово двоје деце. Осуђени српски држављанин прво је био оптужен за убиство из нехата, али како је своју партнерку избо чак 22 пута, дело је преквалификовано у тешко убиство.

Судија је током изрицања пресуде рекао да је убиство извршено из ниских побуда. Језиви злочин одиграо се у септембру прошле године на жртвин 31. рођендан, а немачки медији извештавали су да је она убијена јер је са њихово двоје деце желела да напусти убицу.

Поред оптужнице коју је подигло јавно тужилаштво Вердена, њега је у приватној парници тужила и мајка жртве. Тражећи доживотну робију, представници тужилаштва, али и адвокат мајке су рекли да је он жртву убио из беса, а не очајања, како је он желео да представи током суђења.

Како сада да то двоје деце живе без мајке? Он је уништио целу једну породицу - рекао је у завршној речи адвокат који је заступао мајку жртве. Током изношења завршне речи он је додао и да је жртва у више наврата хтела да напусти убицу, али није смела због његових сталних претњи.

Најстрашније је, како је истакнуто, што се злочин одиграо пред њихово двоје деце.

Убицин адвокат је у завршној речи тражио 10 година затвора, јер се, како он тврди, радило о убиству из нехата. Према његовим речима, оптужени је злочин починио из очаја и безнађа у којем се нашао.

Приликом изрицања пресуде судија није прихватио овај аргумент, а како су током суђења прочитане поруке које је убица слао супрузи, јасно је да је он злочин починио јер је био увређен, бесан и разочаран, а не очајан, и осудио српског држављанина на доживотну робију.

Колико је био бесан и какву преку нарав има убица, показује и чињеница да је током изрицања пресуде он прекидао судију. Иначе, осуђени убица има право на жалбу.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: