Regionalni sud u Verdenu osudio je državljanina Srbije (32) na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva svoje 31-godišnje partnerke koja je htela da ga napusti i odvede njihovo dvoje dece. Osuđeni srpski državljanin prvo je bio optužen za ubistvo iz nehata, ali kako je svoju partnerku izbo čak 22 puta, delo je prekvalifikovano u teško ubistvo.

Sudija je tokom izricanja presude rekao da je ubistvo izvršeno iz niskih pobuda. Jezivi zločin odigrao se u septembru prošle godine na žrtvin 31. rođendan, a nemački mediji izveštavali su da je ona ubijena jer je sa njihovo dvoje dece želela da napusti ubicu.

Pored optužnice koju je podiglo javno tužilaštvo Verdena, njega je u privatnoj parnici tužila i majka žrtve. Tražeći doživotnu robiju, predstavnici tužilaštva, ali i advokat majke su rekli da je on žrtvu ubio iz besa, a ne očajanja, kako je on želeo da predstavi tokom suđenja.

Kako sada da to dvoje dece žive bez majke? On je uništio celu jednu porodicu - rekao je u završnoj reči advokat koji je zastupao majku žrtve. Tokom iznošenja završne reči on je dodao i da je žrtva u više navrata htela da napusti ubicu, ali nije smela zbog njegovih stalnih pretnji.

Najstrašnije je, kako je istaknuto, što se zločin odigrao pred njihovo dvoje dece.

Ubicin advokat je u završnoj reči tražio 10 godina zatvora, jer se, kako on tvrdi, radilo o ubistvu iz nehata. Prema njegovim rečima, optuženi je zločin počinio iz očaja i beznađa u kojem se našao.

Prilikom izricanja presude sudija nije prihvatio ovaj argument, a kako su tokom suđenja pročitane poruke koje je ubica slao supruzi, jasno je da je on zločin počinio jer je bio uvređen, besan i razočaran, a ne očajan, i osudio srpskog državljanina na doživotnu robiju.

Koliko je bio besan i kakvu preku narav ima ubica, pokazuje i činjenica da je tokom izricanja presude on prekidao sudiju. Inače, osuđeni ubica ima pravo na žalbu.

(Republika)

BONUS VIDEO: