Спортска новинарка Светлана Даниловић и легендарни кошаркаш Предраг Даниловић, упознали су се на кошаркашкој утакмици 1987. године када су имали 16 година, а из њиховог пријатељства родила се љубав. Плод исте, јесу троје деце, ћерке Соња и Олга, као и син Вук и на све њих пренели су љубав према спорту.

- Себе никада нисам доживљавала као особу којој ће главна титула у животу бити то што је нечија жена! Имам ја своје име и презиме - рекла је Светлана једном приликом, а пренела "Лепа и срећна" и открила како је то бити у браку са професионалним спортистом:

- Он је имао озбиљне обавезе и све је било подређено њима. Нисам могла да кажем: ‘Ајде, немој на тренинг, идемо вечерас да шетамо. Живот спортисте и његове породице подређен је тренинзима и утакмицама. То је тешко, а опет лепо је што је он био толико успешан да је стално побеђивао са клубом и репрезентацијом.

 

 

Открила је и како се изродила велика љубав.

- Било је то неко друго време, није било мобилних телефона и друштвених мрежа. Требало је сакупити храбрости и позвати на централни фиксни телефон који је стајао у ходнику, па се представити и питати да ли може да разговара са Светланом. Па, прво причати са мамом, татом… Сви би се изређали док дођем до слушалице.

 

 

Светлана је спорт пратила из неког другог угла, новинарског.

- Новинарство ме је увек привлачило, а као занимање повезано је са Филолошким факултетом.

 

 

Она је студирала скандинавске језике, али ју је касније привукао свет новинарства.

- Моја другарица писала је за Спортски журнал и предложила ми је, пошто смо тада живели у иностранству, да шаљем неке интересантне репортаже јер у то време они нису имали прилике да путују. Мени се то допало, а по повратку у Београд почела сам да радим на телевизији.

 

 

Током Олгине каријере, Светлана је често уз њу на путовањима и турнирима, а ретки су моменти када је са члановима породице излазила пред камере. Ипак, једном приликом десило се да је интервјуисала супруга, па му се обраћала са "Ви". Да подсетимо, Олгина сестра се бави одбојком, док је брат упловио у кошаркашке воде.

(Блиц)