Певач Раде Лацковић каријеру је почео осамдесетих година певајући по малих сеоским локалима у Мачви, а убрзо се преселио у Немачку, где је био један од најтраженијих кафанских певача.

Његови хитови су се слушали од Америке до Аустралије, а с обзиром на то да је најчешће наступао по кафанама, често је присуствовао непријатним и врло опасним ситуацијама, а са једном је сплетом околности била повезана и Весна Змијанац.

Фото: АТА имагес

 

 

- Било је, сећам се да сам једне ноћи певао у некој великој кафани која има 300 - 400 места, а горе има ресторан и шанк. Те ноћи је певала Весна Змијанац, тада није било мобилних телефона, па је Раде Ћента звао на број од кафане и тражио је Весну. Шанкер је спустио слушалицу на шанк и рекао конобару да оде по Весну. Али, у међувремену је неки гост који је седео уз шанк је узео слушалицу и свашта напрачио Радету, а он је тада био у Офенбаху, те године му је било ограничено кретање. После 10 минута је дошло 10 момака са утокама, сви су били на ногама, ко је звао, оно ово, а тај делија је побегао одмах после позива јер је знао шта следи, испричао је у исповести за београдске медије Лацковић.

БОНУС ВИДЕО: