Милорад Мандић Манда, један од омиљених глумаца на нашим просторима, ове године прославио би 63. рођендан.

Чувени глумац, миљеник публике и уметник који је одиграо неке од незаборавних улога у позоришту, на телевизији и на филму, преминуо је 15. јуна 2016. године на сцени, током претпремијере представе "Петар Пан" у Установи културе "Вук Караџић", од последица срчаног удара.

Фото: АТА имагес

 

Обожавани Манда оставио је иза себе велику породицу. У првом браку, са Ксенијом Соњом Бурзан, добио је Марка, Марију и Филипа, а затим је са својом другом супругом и познатом глумицом Анастасијом Ањом Мандић добио и сина Андрију.

Наследници чувеног глумца нису, као што ни он није био, љубитељи експонирања у медијима, па о њиховим приватним животима вероватно нећете читати у таблоидима, а многи не знају да су они наследнили уметничку црту свог славног оца.

 

 


Марија Мандић, једина глумчева ћерка, бави се сликарством и дигиталном фотографијом, а у њеној биографији на платформи ИМДб стоји да је била део уметничког тима у филмовима "Нож у леђа: Стаклени лук", "Прво предсказање", "Повратак на Сајлент хил" и "Тарот, као и да је била уметничка директорка у серији "Тајне винове лозе".

Њен брат Филип је, такође, у свету филмова и серија – као глумца смо га видели у у улози Банета у серији "Тајне винове лозе", био је менаџер продукције у истој серији и снимању филмова "Тома" и "Чувари формуле", каријеру је почео као асистент продукције у серији "Жигосани у рекету".


Марко Мандић је продуцент у једној продуцентској кући, а има велико искуство у области маркетинга и бројна признања за свој рад. Он је, иначе, од 2021. у браку с познатом инфлуенсерком Тијаном Мандић, познатијом као Флаwлесс Месс, с којом има ћерку.

 

 

Најмлађе дете Милорада Мандића Манде је Андрија, ког је глумац добио у браку с Ањом Мандић, а млад је доживео незамислимо тежак ударац – био је у гледалишту у тренутку када је његов отац доживео срчани удар.

– Била сам јако уплашена кад сам схватила да морам од тог тренутка све сама са сином. Он је био са мном у публици када је Манда доживео срчани удар и све је видео. Тако да сам имала дупли задатак – да нађемо мој колосек и упоредо да пратим Андрију – испричала је Ања својевремено у емисији "Балканском улилцом".

Фото: АТА имагес

 

Како она истиче, често види покојног супруга у њиховом наследнику.

– Рекла бих да има доста Милорадових особина. Уме врло добро да слуша саговорника, много се радује туђем успеху и шали се на свој рачун. И, наравно, сад је у фази да некад воли да говорим о њему, а некад не. Увек ме засмејава ако осети да сам напета. И зна да подржи своје блиске – рекла је једном приликом глумица за магазин Глориа.

Глориа