Светлана Цеца Ражнатовић, била је менторка победници у овогодишњој сезони мутичког такмичења "Звезде Гранда", Шејли Зонић, која је пореклом из Босне и Херцеговине, а музички се образовала у Сарајеву.

Управо ова чињеница изазвала је многобројне коментаре корисника друштвених мрежа, који сматрају да је ово прави тренутак да Цеца запева у Босни и Херцеговини, а најпре у Сарајеву.

"Да ли је то коначно дошао моменат да Цеца запева у Сарајеву?", "Кад почиње продаја Цециних карата за сарајевску Зетру?", "Оо, да ли чемо коначно дочекати Цецу у Сарајеву?" - писали су на друштвеној мрежи Икс.

Фото: Твитер принтскрин

 

 

Цеца је дуго на "црној листи" у Босни, а деценијама није одржала ниједан концерт, иако тамо има много фанова. Последњи пут је била на мети тамошњих медија када је Александра Пријовић одржала концерт у сарајевској Зетри и када је реклама за њен концерт у Источном Сарајеву изазвала прави хаос у граду на Миљацки. Локални медији су истакли да се Цецин лик "указао" у хали и да је ово први пут да се у Сарајеву појавила реклама за њен концерт, назвавши је супругом "озлоглашеног Жељка Ражнатовића Аркана".

Да нема ништа против Бошњака, доказ су Цецине изјаве током такмичења о њеној пуленки, Шејли Зонић, али и о бројним другим кандидатима из Босне и Херцеговине.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

 

- Јако ми је било тешко то да је Шејла проживљавала то у моменту када треба да расте, да блиста. Девојка ни крива, ни дужна, вансеријски таленат која је мени једноставно припала. Игром случаја, трагедијом ратних дешавања, свега тога и политике која је умешана у све то, у наше животе. То дете је било изложено јако прљавим стварима, договориле смо се да ћутимо обе. Ја сам могла да покренем кампању, да је браним, али смо ћутале обе. Рекла сам јој: "Шејла, оно што ти је Бог дао, то не може нико да оспори, а Бога никада нико победио није". Људи добре воље и здравог разума, они ће се увек понашати онако како им срце говори, а не како им неко пуни главу. То је ружно, срамотно. Кажем да је Божија правда победила, како треба, тако се и десило - рекла је Цеца раније за "Курир".

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

 

У медијима се данима спекулисало да ли ће Цеца отићи на победнички концерт у Тузлу уколико Шејла однесе победу у "Звездама Гранда", а фолк дива је те коментаре окарактерисала као злонамерне.

Фото: АТА имагес/М. М.

 

 

- Вечерас се све ово издешавало како се издешавало, није да се није очекивало да се не лажемо. Сада ћемо да видимо, да се договарамо шта ћемо. Да ли ће бити концерт у Тузли или неће, то је најмање битно. Најбитније је да та девојка, млада жена направи каријеру, да добије праву песму. Босна је одрадила своје, регион је одрадио своје, наградио је по правди њих двоје и тако треба заиста да буде, свака част свима, не желим никога да увредим, то ми није намера. Али, ако причамо поштено, то двоје људи су заиста заслужили да буду број један и број два. Драго ми је да публика има слуха, да чује и да зна шта ваља. Срећна сам, ово је Божија правда, апсолутно - казала је фолк дива недавно за Гранд.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: