Отац Предраг Поповић неко је ко гласно критикује све што одудара од верског канона. Често се оглашава на друштвеним мрежама и коментарише обичаје Србе везане за важен животне догађаје. Па тако, недавно је говорио о обичајима на свадбама у Србији, а сада се дотакао и крштења. И то не било каквог.

"У Београду на Ади 'крштавање' људи! Дајте људи водите рачуна шта радите и са чиме се играте! Немам ништа против странаца који долазе код нас у Србију, али имам против тога да долазе овде и уче нас "вери" и покрштавају наш народ. Да ли је могуће да не умемо да препознамо истину од лажи? Свети Саво и сви свети опростите им јер не знају шта раде!", написао је отац Предраг Поповић испод видео који је објавио на својој друштвеној мрежи.

У шорцу, проповедник, по говору очигледно не Србин, говорио је о примању вере, док је у позадини одјекивала страна музика. Окупљени људи су га помно слушали, узвикивали и на крају говора тапшали. У коментарима испод видеа убрзо су осванули коментари. Чак се јавио и један Кинез који прича српски и рекао: "Кинез сам, и сам знам да су они јеретици. Како Срби не знају?"

"У шортску и јапанкама, врло озбиљан проповедник", написао је други корисник. Чак се и огласио и конобар који раде у кафићу где су окупљени људи седели:

"Радим као конобар у ресторану где су седели. Ово није први пут да долазе и потапају се у воду. Први пут их је било преко 40", написао је он.

 

 

БОНУС ВИДЕО