Посланик опозиције морао је јуче да буде избачен из италијанског парламента након свађе и туче током дебате о већој регионалној аутономији.

Леонарда Дона из популистичког "Покрета пет звездица" други посланици су одгурнули и оборили на под у хаотичним сценама у Доњем дому парламента, јавили су италијански медији.

Дебата се водила о закону о такозваној диференцираној аутономији региона који је предложила десничарска влада премијерке Ђорђе Мелони. Закон даје регионима већа овлашћења, чему се опозиција противи.

Када се о томе расправљало у Сенату пре месец дана, дошло је до вербалних сукоба између посланика. Али сада су опозициони парламентарци из Представничког дома махали италијанским заставама и певали националну химну.

Када је Доно покушао да преда заставу министру регионалне администрације, неколико посланика је појурило ка њему и почело је гурање, показују снимци.

Остало је нејасно да ли је Доно пао сам или од удараца, а председник дома је прекинуо седницу и најавио да ће о могућим мерама одлучити када прегледа снимак.

Доно је рекао да је у болници и да чека да га лекари прегледају након што је "примио много удараца".

"Не могу да верујем да се тако нешто догодило у Представничком дому. Још увек не", рекао је Доно.

БОНУС ВИДЕО: