Хрватска певачица Анђа Марић већ годинама се храбро суочава са неизлечивом болешћу - мултиплом склерозом. Са 46 година, Анђа је сазнала за своју дијагнозу у 35. години живота. Болест је нагло напредовала, што је резултирало тешкоћама у кретању, па чак и губитком способности да хода. Певачица је била приморана да поново учи да хода, а прве самосталне кораке направила је после седам година.

 

 

Борба са болешћу

Анђа Марић је јавно поделила своју борбу са мултиплом склерозом путем друштвених мрежа. На свом Инстаграм профилу, певачица је објавила фотографије из болнице, обавештавајући пратиоце да је кренула на редовну терапију. Као део своје борбе, Анђа је истакла да је прошла кроз шест кругова редовне терапије Оцревус, истичући важност подршке и храбрости у суочавању са тешком болешћу.

Емотивно сведочење

Гостујући у једној ХРТ-овој емисији, Анђа је отворено проговорила о својим искуствима са мултиплом склерозом. Описујући своје осећаје, певачица је истакла да се осећала као да је у затвору, јер је болест ограничавала њену покретљивост. Кроз сузе и очај, Анђа је пронашла храброст да се суочи са изазовима које јој је поставила ова болест, истичући важност менталне снаге и подршке у процесу лечења.

 

 

Уметност као оснажујућа снага

Поред своје борбе са мултиплом склерозом, Анђа Марић је и даље посвећена уметности и музици. Њена снага и храброст представљају инспирацију многима, а њени наступи и даље су извор радости и емоција за публику. Кроз своју уметност, Анђа шаље снажну поруку о одлучности и храбрости у суочавању са животним изазовима.

Република