Победнички концерт требало је да се одржи у Тузли, али до тога ипак неће доћи.  Томе је допринела чињеница да је Шејлина менторка била Цеца која је персона нон грата у Сарајеву.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

Тим поводом огласили су се бројни певачи из БиХ који су изричито против идеје да Цеца не треба да пева у Тузли.

- Мислим да музика не треба да буде део политике. Нисам тај који аминује нити забрањује. Увек сам за музику и спорт. Све Сарајлије које воле Цецу отишле су на њен концерт у Источно Сарајево. Цеца се врти на свим радио-станицама и нема кафића и кафане где се њене песме не чују на територији Босне и у Сарајеву - рекао је Халид Муслимовић.

Фото: АТА имагес

 

И Бранка Соврлић, која живи у Сарајеву, сматра да Цеца не би требало да било ко буде забљањен.

- Ми смо рођени да увесељавамо народ, то нам је дар од Бога. Певање се не мора научити, то вам Бог да и мислим да не би требало певач да има забране. Свако треба да ради свој посао. Не мешам се у политику.

Фото: АТА имагес

 

"У Београду нема забрана"

Бане Бојанић сматра да музика треба да брише све границе.

- Да ли смо ми такво поднебље ја не знам. Музика, спорт и уметност би требало све границе да избришу као што је то случај у Београду. Овде нико не гледа на то ко је које вере или нације - рекао је Бојанић у Пулсу Србије.

И певачица Слађана Мандић, иначе Сарајка, сматра да је све манипулација политичара и да њени суграђани у Сарајеву мисле другачије од тамошњих политичара.

- То уопште није тако међу народом. Ја сам рођена Сарајка. Све је то манипулација зарад добијања политичких поена. Кад разговарате са обичним народом ви видите да то нема везе с истином што видимо у медијима.

Ало!/Курир