Поред сјајне глумачке екипе која је заслужна за успех, његов део припада и продуценту и једном од актера "Хероја Халијарда" Недељку Бајићу. После неколико заједничких пројеката, међу којима је најгледанија била серија "Село гори а баба се чешља", он је са оцем Радошем учествовао у креирању и овог филма који им је донео планетарни успех.

Иако је примарно продуцент, мало ко зна да је Недељко још 1996, када ми је било 20 година, примљен у престижну школу глуме "Ли Страсберг" у Њујорку, али се том позиву није одазвао, како је појаснио, из много разлога. Пре свега зато јер је увек бирао породицу испред личне амбиције.

Ипак, отац му је створио прилику да се опроба и као глумац када му је написао улогу Стевице у филму "Трећа срећа". Недељко је тада био у средњој школи, али је потом уследила и нова рола.

Фото: АТА имагес, Инстаграм принтскрин/heroji.halijarda

 

- Радош ми је понудио улогу Радослава у "Село гори а баба се чешља". Био сам скептичан, нисам веровао у себе, а испоставило се да могу (смех). Моја школа глуме су били рад и веома много снимајућих дана с Драганом Николићем, Мандом, Љиљом Стјепановић, Олгом Одановић, Мирком Бабићем, касније и с Небојшом Глоговцем и многим другим великанима. Ипак, највише сам научио од свог оца Радоша, с којим сам пуно разговарао и чије сам савете и смернице слушао - испричао је Недељко у интервјуу за ТВ Екран.

Занимљиво је да је Радош не само утицао на животни позив сина, већ му је можда симболично и одабиром имена указао на овај пут.

Фото: В. Данилов

 

- Добио сам име делимично због тога што је Радошева прва значајна улога била баш улога Недељка Чабриновића у филму "Атентат у Сарајеву" Вељка Булајића, а делимично и због тога што сам се родио баш у недељу. Требало је да се зовем Милош, до свом деди, Радошевом оцу, али је име Недељко победило. Не замерам му ништа, зашто бих. Мислим да је баш то како сам добио име једна лепа и симпатична прича, необична - додао је Недељко, појаснивши да ли му је некада сметало то што му је отац успешан и познат.

- Када сам био баш млад, нисам желео да имам било какве протекције због тога што ми је отац јавна личност. Бежао сам од тога, чак сам ишао и у крајност. Нисам желео помоћ. Хтео сам сам да заслужим нешто, односно да не заслужим и да сносим последице. И када смо почели да радимо заједно, сметали су ми разни коментари и био сам осетљив - истакао је глумац и продуцент па наставио:

Фото: Н. Фифић

 

- Данас, након скоро 20 година, ствари су знатно другачије. Апсолутно сам миран и мало шта успе да ми засмета. Џаба себе уверавамо у нешто и убеђујемо да смо посебни, да смо за нешто способни или бољи од других, јер нас живот врло брзо и лако демантује уколико то није тако. Ако човек није способан, ако нешто не уме или не зна, то брзо постане јасно, не може нико и ништа да му помогне. Исто тако и када ствари иду у добром смеру - закључио је Недељко.

БОНУС ВИДЕО: