- Мајка детета које похађа ОШ "Јован Дучић" на Новом Београду, незадовољна оценом која је закључена њеном сину, чупала је наставницу за косу, оборила је и лупала јој главу о под, након чега јој је одређено задржавање од 48 часова, да би приликом саслушања у тужилаштву негирала све - незванично се сазнаје од извора упознатог са случајем.

Подсећања ради, мајка детета дошла је на отворена врата и питала наставницу биологије зашто је њенон сину закључена двојка, а има просек за тројку, притом, није знала да се сабира и оцена из првог полугодишта, након чега је настала права драма.

- Нећеш нигде више радити, нећеш радити у овој школи, запамтићеш ме, не знаш ти ко сам ја. Побићу ти породицу - викала је мајка детета на наставницу док је чупала за косу и обарала на под. Тужилаштво је, пишу медији, након саслушања затражило да се осумњиченој којој се на терет стављају кривична дела злостављање и мучење и угрожавање сигурности, одреди притвор до 30 дана.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић рекла је да Министарство правде ради на промени законика која подразумева да се напад на особу запослену у образовном систему третира као напади на адвокате.

- Апсолутно осуђујем рушење угледа образовног система, дигнитета и достојанства наставника. Морамо оштрије санкционисати овакве ситуације и више радити на превентиви - рекла је министарка и додала да је разговар са нападнутом наставницом прилично узнемирио.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: