- Majka deteta koje pohađa OŠ "Jovan Dučić" na Novom Beogradu, nezadovoljna ocenom koja je zaključena njenom sinu, čupala je nastavnicu za kosu, oborila je i lupala joj glavu o pod, nakon čega joj je određeno zadržavanje od 48 časova, da bi prilikom saslušanja u tužilaštvu negirala sve - nezvanično se saznaje od izvora upoznatog sa slučajem.

Podsećanja radi, majka deteta došla je na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenon sinu zaključena dvojka, a ima prosek za trojku, pritom, nije znala da se sabira i ocena iz prvog polugodišta, nakon čega je nastala prava drama.

- Nećeš nigde više raditi, nećeš raditi u ovoj školi, zapamtićeš me, ne znaš ti ko sam ja. Pobiću ti porodicu - vikala je majka deteta na nastavnicu dok je čupala za kosu i obarala na pod. Tužilaštvo je, pišu mediji, nakon saslušanja zatražilo da se osumnjičenoj kojoj se na teret stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, odredi pritvor do 30 dana.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da Ministarstvo pravde radi na promeni zakonika koja podrazumeva da se napad na osobu zaposlenu u obrazovnom sistemu tretira kao napadi na advokate.

- Apsolutno osuđujem rušenje ugleda obrazovnog sistema, digniteta i dostojanstva nastavnika. Moramo oštrije sankcionisati ovakve situacije i više raditi na preventivi - rekla je ministarka i dodala da je razgovar sa napadnutom nastavnicom prilično uznemirio.

(Kurir)

BONUS VIDEO: