Полиција у Новом Саду ухапсила је жену Н.Ж. која је претила директору гимназије Јован Јовановић Змај, као и професору и психологу те школе. Њој је одређено задржавање у трајану од 48 часова у ком року ће бити саслушана у Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

"Основно јавно тужилаштво у Новом Саду, обавештава јавност да је дана 17.06.2024. године у сарадњи са Полицијском управом у Новом Саду, лишена слободе Н.Ж. из Новог Сада. Она се сумњичи да је у протеклом временском периоду упућивала претње, те упорно предузимала и друге радње које могу осетно да угрозе личне животе лица према којима се те радње предузимају – директора гимназије 'Јован Јовановић Змај', те два професора и психолога исте школе, чиме би извршила четири кривична дела прогањања", стоји у саопштењу.

Да подсетимо, Србију је узнемирио двоструки напад на просветне раднике у току претходне недеље. Прво је мајка ученика претукла наставницу биологије у Основној школи Јован Дучић на Новом Београду, а потом су супруг и жена напали наставницу код Основне школе Свети Сава на Врачару.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: