Весна је популарност стекла улогама у филмовима "Лепота порока", "Ђекна још није умрла" и "Друга Жикина династија".

Била је удата за редитеља Живка Николића са којим има два сина.

Весна је у жижу јавности доспела пре неколико година када се открило да је на рубу егзистениције, да нема новца за најосновније потребе и да се због тога храни у народној кухињи.

Живот Весне Пећанац био је испуњен болом, препун туге, немаштине и губитака. Након смрти супруга и свих животних недаћа наша глумица је у једном периоду клонула и психички.

Фото: Amir Hamzagic/ATAImages

 

 

Депресија ју је стигла у време бомбардовања, о чему је и сама својевремено говорила за домаће медије, а животне недаће су је толико притисле са свих страна да се чак и храни у народној кухињи.

Фото: АТА имагес

 

 

- У време бомбардовања Живко је ишчилео. Осетила сам огроман бол, превелику тугу. Један син отишао је да се монаши. Рекао је: “Мени су сви бедеми срушени”. Остала сам да зурим у зид, пала у депресију. Некада смо били велика, ведра, сложна и многорадна породица... Нисам могла да играм, затражила сам пензију. Посао комичара је да дарује радост људима, а ја нисам више имала радости. Пензија - седам хиљада динара. Били смо гладни. Мислила сам да сам због тога потпуно изгубила меморију. Једна милосрдна шефица у самоуслузи у близини куће годинама нам је храну давала на кредит, волела је Живкове филмове. Још је био жив. Сећам се да сам једном добила неки новац, и могла да бирам да ли да одем на пијацу или њој вратим део дуга. Одем, ипак, на пијацу. Из кесе ми је вирио млади лук и ја сам кружила по целом кварту да ме она не би видела. Испричам Живку, а он ми каже: "Одиграј то на сцени. И то је живот". Имала сам проблема, неке сам решавала, али нисам успевала да решим све. Гладовала сам. Одлично је гладовати, то је много добра ствар. Једеш мање, али дуго жваћеш - испричала је она својевремено.

 

 

Веснин син је пре неколико година испричао медијима да је његова мајка у тешкој финансијској ситуацији.

- Она је дужна преко 15.000 евра држави Србији кроз тужбе, казне и рачуне. Док се не ослободи терета дугова, она неће моћи да изађе из зачараног круга сиромаштва и беде. Има месеци када јој узму целу пензију, а некада прими 1.200 динара или 2.100. Ко може да живи цео месец са двадесет евра? Само Весна Пећанац - испричао је он.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: