Она се запослила 1993. године, док је компанија радила под другим именом, преноси Oddity Central.

Првобитни послодавац је био упознат да Лоренс болује од хемиплегије и епилепсије, па јој је понуђено место прилагођено њеном здравственом стању. Радила је као секретарица до 2002. године када је затражила премештај у други регион Француске. Захтев је одобрен, али ново радно место, како тврди, није прилагођено њеним потребама.

Без обзира, фирма је исплаћивала запосленој пуну плату наредних 20 година. Лоренс се обратила држави и организацији за борбу против дискриминације, а компанија Оранге је 2015. године именовала посредника са задатком да реши ситуацију.

 

 

- Бити плаćен, код куćе, а не радити није привилегија. То се веома тешко подноси - казала је.

Ствари се, наводно, нису промениле, јер је плата наставила да стиже, али не и радне обавезе. Адвокати тужитељке тврде да је телекомуникациони гигант на тај начин “покушао да је натера да оде”.

- Она је поднела тужбу против фирме и четворице менаџера због моралног узнемиравања и дискриминације на послу у вези са њеним здравственим стањем - казао је адвокат.

Он тврди да жена пати од депресије због тешких и изолационих околности.

- Рад за особу с инвалидитетом значи да има место у друштву. Признање. Друштвене везе које се стварају - додао је.

Француски лист “La Dépêche” контактирао је Оранге, а у одговору се наводи да је “учињено све да Лоренс ради у најбољим могућим условима”. Компанија тврди да је узела у обзир ”социјалну ситуацију“ жене и да јој је непрекидно исплаćивала плату. Био је планиран и “повратак на посао на прилагођено радно место”, али то није остварено јер је редовно била на боловању, наводи се.

БОНУС ВИДЕО: