Кувар Џејми Брукс из Енглеске изгубио је 133 килограма у само 12 месеци након што му је пријатељ сваки дан шест недеља слао поруку "дебела свињо", преноси Тејстбед.

- Требало ми је пуних шест недеља да ме мотивише да нешто учиним, али тако ми је драго што јесам. Пријатељ Нил ми је спасио живот. Не могу довољно да му захвалим - рекао је. Нил га је такође упозорио речима: "Отићи ћеш кад будеш имао 40." Неумерено је јео храну на послу, заливао све слатким пићима.

Накупио је килограме и изложио се озбиљном ризику од низа здравствених проблема, писао је британски Експрес још пре шест година. Морао је да купује одећу величине 7XL од специјализованог добављача и одустао од проналаска љубави. Одлучио је да смрша након што га је његов пријатељ, возач комбија Нил Вилијамсон, недељама свакодневно бомбардовао СМС порукама.

Џејми је тада кренуо на невероватно "путовање мршављења". Смањио је унос калорија на испод 1.000 калорија дневно и појачао режим вежбања. У прва два месеца ограничио се на 640 калорија дневно што су му саветовали стручњаци. За доручак је јео каше и шејкове, а и вечере су му биле лакши оброци. Тежина је убрзо почела да пада, а Џејми је након два месеца повећао унос калорија на између 800 и 1000. Након што је себи дао паузу са већим уносом калорија, спустио се на 640 на још два месеца.

После годину дана, Џејми је изгубио невероватних 133 килограма, више од половине своје телесне тежине. Самопоуздање му је порасло, а љубав је пронашао са својом партнерком Мелани.

- Као дете сам постајао све већи и већи, никад нисам био витак. Борио бих се против неугодности хумором. Био сам онај весели дебељуца из друштва - рекао је. Додао је како је после свега постао као нови човек. 

БОНУС ВИДЕО: