- На данашњем саслушању осумњиченог Срђана Јанковића, тужилац је додатним питањима проверавао наводе његове одбране од 04. јуна ове године, а у складу са стањем ствари у списима предмета - наводи се из овог Тужилаштва.

Иначе, главни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, Миодраг Цановић, који води истрагу о убиству у Бањском пољу код Бора, огласио се раније за Курир и објаснио "да су изјава коју је Јанковић раније дао у полицији и изјава коју је дао пред тужилаштвом када је први пут испитан, пред законом једнаке тежине".

- Чињеница је да ће Виши суд бити тај који ће изабрати хоће ли узети изјаву коју је дао у полицији или ону коју је дао у тужилаштву, јер ћемо ми обе његове изјаве уз оптужницу доставити суду - рекао нам је Цановић.

Девојчица Данка Илић је, подсетимо, нестала 26. марта у Бањском пољу код Бора.

Полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила Срђан Јанковић (50) и Дејан Драгијевић (50) из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

Тело девојчице још није пронађено.

БОНУС ВИДЕО