- Na današnjem saslušanju osumnjičenog Srđana Jankovića, tužilac je dodatnim pitanjima proveravao navode njegove odbrane od 04. juna ove godine, a u skladu sa stanjem stvari u spisima predmeta - navodi se iz ovog Tužilaštva.

Inače, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, koji vodi istragu o ubistvu u Banjskom polju kod Bora, oglasio se ranije za Kurir i objasnio "da su izjava koju je Janković ranije dao u policiji i izjava koju je dao pred tužilaštvom kada je prvi put ispitan, pred zakonom jednake težine".

- Činjenica je da će Viši sud biti taj koji će izabrati hoće li uzeti izjavu koju je dao u policiji ili onu koju je dao u tužilaštvu, jer ćemo mi obe njegove izjave uz optužnicu dostaviti sudu - rekao nam je Canović.

Devojčica Danka Ilić je, podsetimo, nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

BONUS VIDEO