Легендарни извођач имао је само 28 година када је изгубио живот 1994. године на Ибарској магистрали код села Шопићи у близини Лазаревца.

Страдао је када се својим мерцедесом, који је возио, како су тада медији извештавали, чак 200 на сат, закуцао у камион, и на месту остао мртав.

На мрежама се сада појавио и снимак, за који се тврди да је настао на његовом последњем наступу и то у Ваљеву.

 

 

Према речима његовог брата Јашара, који је те вечери требало да се види с њим, ко зна да ли би се трагедија догодила. Ипак, није било суђено јер се Јашар задржао код једног пријатеља да преслуша неке од песама.

Вест о његовој смрти је одјекнула широм бивше Југославије.

 

Неутешан је био брат Јашар Ахмедовски, који му је посветио три песме: "Тамо си ти", "Спавај, спавај ти" и "Небо тајну крије".

Ипак, најнеутешнија је била његова вереница Злата Синђелић, која никада није успела да га преболи. Злата је покушала да среди свој живот. Није ишло. Она данас живи и ради у Лазаревцу.

Ипче Ахмедовски је сахрањен у родном селу Лазани код Прилепа.

БОНУС ВИДЕО:

Na mrežama se sada pojavio i snimak, za koji se tvrdi da je nastao na njegovom poslednjem nastupu i to u Valjevu. Podsetimo, Jašar je gostovao na Kurir televiziji u emisiji "Sceniranje" kada je spomenuo brata i prisetio se poslednjeg trenutka sa njim. - Vreme ne odnosi bol, ali ga smanjuje. Kada bi takva bol trajala konstantno, čovek ne bi mogao da živi. Večna je bol svakako. Te noći je trebalo da se vidim sa njim u jednom kafiću. Međutim zakasnio sam, bio sam kod jednog kompozitora koji me je zadržao. Ipče je tada otišao iz kafića i eto. Ujutru sam čuo tu vest. Od tog dana život je sasvim drugačiji - rekao Ahmedovski tada.