Legendarni izvođač imao je samo 28 godina kada je izgubio život 1994. godine na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići u blizini Lazarevca.

Stradao je kada se svojim mercedesom, koji je vozio, kako su tada mediji izveštavali, čak 200 na sat, zakucao u kamion, i na mestu ostao mrtav.

Na mrežama se sada pojavio i snimak, za koji se tvrdi da je nastao na njegovom poslednjem nastupu i to u Valjevu.

 

 

Prema rečima njegovog brata Jašara, koji je te večeri trebalo da se vidi s njim, ko zna da li bi se tragedija dogodila. Ipak, nije bilo suđeno jer se Jašar zadržao kod jednog prijatelja da presluša neke od pesama.

Vest o njegovoj smrti je odjeknula širom bivše Jugoslavije.

 

Neutešan je bio brat Jašar Ahmedovski, koji mu je posvetio tri pesme: "Tamo si ti", "Spavaj, spavaj ti" i "Nebo tajnu krije".

Ipak, najneutešnija je bila njegova verenica Zlata Sinđelić, koja nikada nije uspela da ga preboli. Zlata je pokušala da sredi svoj život. Nije išlo. Ona danas živi i radi u Lazarevcu.

Ipče Ahmedovski je sahranjen u rodnom selu Lazani kod Prilepa.

BONUS VIDEO:

Na mrežama se sada pojavio i snimak, za koji se tvrdi da je nastao na njegovom poslednjem nastupu i to u Valjevu. Podsetimo, Jašar je gostovao na Kurir televiziji u emisiji "Sceniranje" kada je spomenuo brata i prisetio se poslednjeg trenutka sa njim. - Vreme ne odnosi bol, ali ga smanjuje. Kada bi takva bol trajala konstantno, čovek ne bi mogao da živi. Večna je bol svakako. Te noći je trebalo da se vidim sa njim u jednom kafiću. Međutim zakasnio sam, bio sam kod jednog kompozitora koji me je zadržao. Ipče je tada otišao iz kafića i eto. Ujutru sam čuo tu vest. Od tog dana život je sasvim drugačiji - rekao Ahmedovski tada.