Такође је навео да се каје и да жали због свог чина, додајући да приликом пуцњаве нико није био доведен у опасност.

Он је рекао да од оптужених познаје само првооптуженог Стефана Златановића, који иначе данас није желео да износи одбрану, али је додао ће обавестити суд када буде желео то да учини.

Пјановић негирао кривицу

Марко Пјановић је негирао кривицу наводећи да је 4. марта те године са девојком Азром Шабановић отишао у Краљево по возило "Голф 4" и да су заједно тај аутомобил превезли назад за Београд.

Пјановић је рекао са није знао да ће са тим возилом бити почињено неко кривично дело, а аутомобил су, како тврди, затекли откључан са саобраћајном дозволом и кључевима.

Он тврди да нема никакве везе са убиством и да не познаје Златановића и Вучетића.

Фото: З. Јовановић

 

Азра негирала: "Студенткиња сам"

Његова девојка оптужена Азра Шабановић је најпре негирала кривицу, тврдећи да ниједно кривично дело није починила. Напоменула је да је она против насиља и да студира на Факултету политичких наука у Сарајеву.

Шабановић је детаљно објаснила да јој је тог 4. марта Пјановић рекао да треба да превезу кола за његовог друга, али није одмах рекао да иду за Краљево.

Успут су стали да једу и продужили за Краљево где се налазио аутомобил "Голф" и онда ју је, како тврди, Пјановић питао која кола жели да вози на шта је она рекла голфа, јер јој је лакши за вожњу од "Фиата" који је Пјановић раније изнајмио.

Шабановић је истакла да сигурно не би стала на прву пумпу после Краљева која је покривена камерама, да је имала нешто да крије.

Одговарајући на питања тужилаштва, пуномоћника оштећених и суда, Шабановић је навела да се не сећа где су тачно аутомобил покупили и где су га довезли касније, док је навела да је следећег јутра отишла у Сарајево да полаже испит.

Такође она је истакла да је са Пјановићем у вези три године и да је повремено долазила у Београд код њега.

На питање чиме се он бави у Београду рекла да живи од куће коју издаје у Брчком.

На крају данашњег суђења бранилац Азре Шабановић је предложио да јој суд укине притвор и понудио јемство од 20.000 евра.

Судија је овај предлог одбио и заказао следеће суђење за 6. август када су позвани оштећени да сведоче.

Због убиства ухапшене четири особе

Због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним делом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја оптужени су Стефан Златановић (28) из Лебана и Лука Вучетић (26) из Краљева.

Држављани БИХ, који су у међувремену изручени Србији, Марко Пјановић (28) и (22) Азра Шабановић оптужени су за кривично дело тешко убиство у помагању.

Како је Више јавно тужилаштво у Београду раније саопштило постоји основана сумња да су Стефан Златановић и Лука Вучетић 9. марта 2023. године око 11.05 часова на подмукао начин лишили живота Ранка Радошевића, који је услед задобијених повреда преминуо у 11.32 часова и при томе су са умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу на бензинској пумпи у Рушњу.

Фото: Новости

 

Сумња се да су они носећи хируршке маске преко лица, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске станице, извадили пиштоље и испалили су више пројектила у Ранка Радошевића док је стајао испред улаза у кафић.

Радошевић је побегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени Златановић и испалио му неколико пројектила у леђа, услед чега је Радошевић, пао на под.

Златановић му је потом, како се сумња, пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу. Након тога су обојица осумњичених побегли са лица места аутомобилом марке "Голф 4 караван" које су потом запалили у насељу "Петлово брдо".

Сумња се да су друго двоје окривљених Пјановића и Шабановић са умишљајем помогли Златановићу и Вучетићу у извршењу кривичног дела, јер су им обезбедили аутомобил "Голф 4 караван" за потребе убиства, а Пјановић и да је им је створио услове за извршење кривичног дела.

Након што су ушли на територију Србије, Пјановић је у једној рентакар агенцији у Београду изнајмио на своју личну карту аутомобил Фиат тип 500, да би потом 27. фебруара прошле године, мобилним телефоном контактирао сада покојног Радошевића ради куповине његовог аутомобила ПМВ "Голф 8".

Следећег дана они су разменом СМС порука договорили да се нађу на бензинској станици "Кнез Петрол" у Рушњу, где је осумњичени Пјановић дошао изнајмљеним аутомобилом, а како би видео возило марке "Голф 8" које је продавао Радошевић.

Девет дана касније, 9. марта прошле године Пјановић је контактирао Радошевића, путем апликације "Воцап", па су се договорили да се око 11 часова састану на бензинској станици "Кнез Петрол" у Рушњу ради куповине његовог аутомобила, иако се Пјановић налазио на територији БиХ. На тај начин он је створио услове за извршење кривичног дела Златановићу и Вучетићу.

Азра Шабановић је, како се сумња, 4. марта прошле године заједно са Марком П. у раљеву са једног паркинга одузела возило "Голф 4 караван" и довезла га у Београд, а осумњичени Марко Пјановић се довезао изнајмљеним "Фиат тип 500".

Поменути "Голф 4 караван" су касније Стефан Златановић и Лука Вучетић користили за извршење кривичног дела.

БОНУС ВИДЕО: