Наравно, ни највећи тенисер у историји, Новак Ђоковић, није пропустио тај дуел.

Ноле је тренутно у Црној Гори, а у свом стану, он је гледао фудбал у друштву старих пријатеља, дечака Милоша Богдановића (15) и његовог брата Милана. На ногама, како другачије када је у питању таква драма и када Лука Јовић поставља коначних 1:1 у петом минуту надокнаде, односно последњим секундама меча.

Милош је постао један од симбола литија у Црној Гори, знају га и као "ђедовог малог Бокеља" због повезаности са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем Радовићем. За њега је постала нормална ствар да другује са Ђоковићем. Људи би рекли - велика част, а сам Ноле каже да је то заправо велика част за њега.

Фото: Приватна архива

 

 

Сада је већ стара анегдота да, иако обично сви први препознају Нолета, у Милошевом случају то није тако. Када се први пут срео са дечаком из Херцег Новог, тениски великан га је упитао да ли он тај који је рецитовао "Пркосну песму".

- Упознали смо се тако што је он мене препознао, питао ме је да ли сам ја дечак који је рецитовао "Пркосну песму". Рекао сам да јесам и онда ме је он упознао са свим члановима тима и породицом. Од тада је настало пријатељство - изјавио је раније Милош и додао:

 

 

- Ја сам с Новаком, могу слободно да кажем велики пријатељ, као и са његовим сином Стефаном. Упознали смо се пре неколико година када је први пут дошао код нас у Херцег Нови. Од тада, кад год дође, увек се видимо, играм се с његовим сином.

Богдановић је свестран, поред писања песама и рецитовања, певања, држања здравица, играња фолклора, он се бави и фудбалом, свира гитару.

Недавно је освојио прво место у рецитовању на Међународном поетском конкурсу "Чика Јова Змај српској и руској деци" у Санкт Петербургу. 

Да подсетимо, Милош Богдановић је имао прилику да угости Новака и пре годину дана, поприча са њим и открије како је то бити - Новак Ђоковић. Дечак је и објавио те фотографије уз поруку за Новака - да му је част што је баш из његовог дома кренуо у освајање УС опена. 

 

 

- Хвала ти што си баш из мог дома кренуо у освајање трофеја. Они који нису имали прилику да са тобом разговарају не знају колико си добар човек. Заслужио си све најбоље. Доласком у мој скромни дом показао си да ме поштујеш као своју браћу, ја то никада нећу злоупотребити или не дај Боже погазити....Јер ти си мени малом дао ветар у леђа и поштовање,а ја нисам то заслижио. Чудни су путеви Господњи. Идемо у нове победе. Ноле, брате мој, волим те.

БОНУС ВИДЕО: