На Цетињу у Црној Гори рано јутрос догодила се експлозија у којој су страдале две особе, а три су повређене. Вршилац дужности помоћника Управе полиције за борбу против криминала и корупције Лазар Шћепановић је на ванредној конференцији за медије саопштио детаље, јавља "цдм.ме".

"Обавештавамо јавност да су лица која су учествовала у планирању овог дела пратила навике оштећених лица и користила предност у односу на њихова специјална возила тако што су покушали да се заштите од супротстављених криминалних група. А у овом моменту могу да кажем да је у фази извиђаја прикупљање обавештења од грађана на Цетињу и приморских општина.

Имамо податке да су користили предност у односу на њихова специјална возила са блиндом која су користили, на који начин су хтели да се заштите од деловања супротстављених криминалних група, и да су на једном стаблу, на висини од седам метара фиксирали експлозивну направу која је, постоји основана сумња, активирана путем даљинског управљача у правцу четири лица која су улазила у Спортски центар. Међу овим лицима налазила се и случајна пролазница, која је задобила повреде“, објаснио је Шћепановић.

На Цетињу близу Спортског центра јутрос око 9 часова активирана је бомба у којој су страдали Петар Калуђеровић и Драган Рогановић, а повређени су Танасије Тасо Јовановић (46), Десанка Вујовић и Михаило Борозан (29). Експлозивна направа је активирана када су Калуђеровић, Рогановић, Јовановић и Борозан улазили у Спортски центар.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: