Na Cetinju u Crnoj Gori rano jutros dogodila se eksplozija u kojoj su stradale dve osobe, a tri su povređene. Vršilac dužnosti pomoćnika Uprave policije za borbu protiv kriminala i korupcije Lazar Šćepanović je na vanrednoj konferenciji za medije saopštio detalje, javlja "cdm.me".

"Obaveštavamo javnost da su lica koja su učestvovala u planiranju ovog dela pratila navike oštećenih lica i koristila prednost u odnosu na njihova specijalna vozila tako što su pokušali da se zaštite od suprotstavljenih kriminalnih grupa. A u ovom momentu mogu da kažem da je u fazi izviđaja prikupljanje obaveštenja od građana na Cetinju i primorskih opština.

Imamo podatke da su koristili prednost u odnosu na njihova specijalna vozila sa blindom koja su koristili, na koji način su hteli da se zaštite od delovanja suprotstavljenih kriminalnih grupa, i da su na jednom stablu, na visini od sedam metara fiksirali eksplozivnu napravu koja je, postoji osnovana sumnja, aktivirana putem daljinskog upravljača u pravcu četiri lica koja su ulazila u Sportski centar. Među ovim licima nalazila se i slučajna prolaznica, koja je zadobila povrede“, objasnio je Šćepanović.

Na Cetinju blizu Sportskog centra jutros oko 9 časova aktivirana je bomba u kojoj su stradali Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a povređeni su Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29). Eksplozivna naprava je aktivirana kada su Kaluđerović, Roganović, Jovanović i Borozan ulazili u Sportski centar.

(Mondo)

BONUS VIDEO: