Међутим, мистериозни монолит који се овог викенда појавио у пустињи Неваде изненадио је локалну полицију, која га је случајно пронашла током потраге за несталом особом. Овај мистериозни објекат изазвао је много сумње ко стоји иза њега и шта је заправо. 

Полиција Лас Вегаса пронашла је високу рефлектујућу структуру у близини Гас Пеака, области популарне међу планинаима око сат времена северно од Лас Вегаса.

- Видимо много чудних ствари када људи иду на планинарење, као што је неприпремљеност за временске прилике, неношење довољно воде... али погледајте ово! 

Током викенда, полиција Лас Вегаса је уочила овај мистериозни монолит у близини Гас Пеака северно од долине. Како је доспело овде? - питали су се полицајци на друштвеним мрежама.

 

 

Поменути монолит је сличан многим другим који су се појавили широм света 2020. године, што је и тада изазвало интересовање јавности, али ни тада, као ни за сада, није пронађен одговор шта је аутор монолита мислио када је поставио ову мистериозну грађевину.

Један од монолита који је пронађен те 2020. откривен је у пустињи Јуте, што је изненадило и збунило чак и локалне власти. Пронашао га је пилот хеликоптера који је прелетео изнад њега.

Отприлике у исто време, један је пронађен у Румунији, затим у Калифорнији и на острву Вајт у Ламаншу.

У скорије време, монолит се такође појавио на врху брда у Велсу у марту месецу ове године. Посматрачи су рекли да је скулптура изгледала савршено равно, али није дала назнаке ко би је могао тамо поставити.

Монолит има неке сличности са монолитом који се појавио у легендарном филму "2001: Одисеја у свемиру", који је режирао Стенли Кјубрик 1968. године, наводи Би-Би-Си.

БОНУС ВИДЕО: