Како преноси Коријере дел Венето, банда од пет наоружаних пљачкаша упала је у његову породичну кућу у четвртак увече око 22 сата. Бађо је покушао да се супротстави једном од њих, али је после кратке борбе бивша звезда Јувентуса погођена кундаком у главу.

Бађо је остао са раном на глави, а бивши везиста и његова породица су закључани у собу. Насилници су потом опљачкали кућу укравши сатове, новац и остале драгоцености, јавља британски Мирор.

Након што је Бађо био сигуран да су пљачкаши отишли, развалио је врата собе у којој је била закључана његова породица и позвао полицију. Након што су стигли на лице места, Бађо је пребачен у болницу где му је пружена прва помоћ, а легендарни Италијан је зарадио неколико шавова.

Како је речено за италијанске медије, остали чланови његове породице су потресени, али нису повређени. 

Бађо је целу своју каријеру провео у Италији, играјући за три најуспешнија клуба у земљи - Јувентус, Милан и Интер.

Фото: Танјуг/АП

 

Придружио се "старој дами" 1990. године, освојивши титулу у Серији А и Куп Италије у својој последњој сезони у клубу.

После пет година у Торину придружио се Милану и одмах поново освојио Скудето. Док је био у Јувеу, освојио је Златну лопту након што им је помогао да освоје Куп УЕФА, постигавши два гола у првој утакмици финала против Борусије из Дортмунда.

Фото: Профимедиа

 

Његов успех на клупском нивоу никада није био пресликан на међународном нивоу, иако је постао први Италијан који је постигао гол на три различита светска првенства. Бађо је водио Азуре до финала на турниру 1994. године, где су се суочили са Бразилом.

Утакмица је у регуларном делу заврпена без голова, а иста ситуација је била и после продужетака, што је довело до извођења пенала. Резултатом 3:2, после девет удараца са тачке, Бађо је шутирао пенал преко пречке, доневши Бразилу победу.

Након пензионисања, постао је председник техничког сектора италијанског фудбалског савеза 2010. Али је поднео оставку три године касније пошто је тврдио да је савез игнорисао његове идеје о фокусирању на таленте младих.

Роберто Бађо је у каријери наступао за Вићенцу, Фиорентину, Јувентус, Милан, Болоњу, Интер и Брешу, а за Италију је играо од 1988. до 2004. године.

Данас са 40 година избегава да игра фудбал са пријатељима и ретко се одазива на хуманитарне мечеве.

Фото: Танјуг/АП

 

- Није играо откад је у пензији. Чак и када се игра с нама у дворишту, одустане након другог дриблинга, јер има јаке болове и боји се да се опет не повреди. Не знам шта бих дала да га видим на терену још 90 минута. Недостаје ми узбуђење када га видим како трчи према голу, дрибла, успорава и онда... гол! То весеље, вриштали смо као луди - испричала је његова кћерка Валентина у једном ранијем интервјуу.

БОНУС ВИДЕО: