Kako prenosi Korijere del Veneto, banda od pet naoružanih pljačkaša upala je u njegovu porodičnu kuću u četvrtak uveče oko 22 sata. Bađo je pokušao da se suprotstavi jednom od njih, ali je posle kratke borbe bivša zvezda Juventusa pogođena kundakom u glavu.

Bađo je ostao sa ranom na glavi, a bivši vezista i njegova porodica su zaključani u sobu. Nasilnici su potom opljačkali kuću ukravši satove, novac i ostale dragocenosti, javlja britanski Miror.

Nakon što je Bađo bio siguran da su pljačkaši otišli, razvalio je vrata sobe u kojoj je bila zaključana njegova porodica i pozvao policiju. Nakon što su stigli na lice mesta, Bađo je prebačen u bolnicu gde mu je pružena prva pomoć, a legendarni Italijan je zaradio nekoliko šavova.

Kako je rečeno za italijanske medije, ostali članovi njegove porodice su potreseni, ali nisu povređeni. 

Bađo je celu svoju karijeru proveo u Italiji, igrajući za tri najuspešnija kluba u zemlji - Juventus, Milan i Inter.

Foto: Tanjug/AP

 

Pridružio se "staroj dami" 1990. godine, osvojivši titulu u Seriji A i Kup Italije u svojoj poslednjoj sezoni u klubu.

Posle pet godina u Torinu pridružio se Milanu i odmah ponovo osvojio Skudeto. Dok je bio u Juveu, osvojio je Zlatnu loptu nakon što im je pomogao da osvoje Kup UEFA, postigavši dva gola u prvoj utakmici finala protiv Borusije iz Dortmunda.

Foto: Profimedia

 

NJegov uspeh na klupskom nivou nikada nije bio preslikan na međunarodnom nivou, iako je postao prvi Italijan koji je postigao gol na tri različita svetska prvenstva. Bađo je vodio Azure do finala na turniru 1994. godine, gde su se suočili sa Brazilom.

Utakmica je u regularnom delu zavrpena bez golova, a ista situacija je bila i posle produžetaka, što je dovelo do izvođenja penala. Rezultatom 3:2, posle devet udaraca sa tačke, Bađo je šutirao penal preko prečke, donevši Brazilu pobedu.

Nakon penzionisanja, postao je predsednik tehničkog sektora italijanskog fudbalskog saveza 2010. Ali je podneo ostavku tri godine kasnije pošto je tvrdio da je savez ignorisao njegove ideje o fokusiranju na talente mladih.

Roberto Bađo je u karijeri nastupao za Vićencu, Fiorentinu, Juventus, Milan, Bolonju, Inter i Brešu, a za Italiju je igrao od 1988. do 2004. godine.

Danas sa 40 godina izbegava da igra fudbal sa prijateljima i retko se odaziva na humanitarne mečeve.

Foto: Tanjug/AP

 

- Nije igrao otkad je u penziji. Čak i kada se igra s nama u dvorištu, odustane nakon drugog driblinga, jer ima jake bolove i boji se da se opet ne povredi. Ne znam šta bih dala da ga vidim na terenu još 90 minuta. Nedostaje mi uzbuđenje kada ga vidim kako trči prema golu, dribla, usporava i onda... gol! To veselje, vrištali smo kao ludi - ispričala je njegova kćerka Valentina u jednom ranijem intervjuu.

BONUS VIDEO: