Међутим, Килмер истиче да у овој ситуацији нема потребе за паником јер објашњење може бити једноставно. Он апелује на возаче да брзо провере у чему је проблем како би се проблем дијагностификовао и решио на време.

- Ако осетите мирис бензина током вожње, немојте паничити. Неки клијенти који су ми долазили с овим проблемима заправо су једноставно заборавили да ставе чеп када су напунили гориво - уверава Килмер.

Он саветује да ако осетите мирис бензина, проверите бризгаљке за гориво и водове за гориво: "Ако су три бризгаљке за гориво прљаве, а једна чиста, то је она која цури."

Према ClickMechanic-у, мирис горива такође може да буде знак неисправног регулатора притиска горива. Такође, овај мирис може да указује на то да возило има лабаве свећице или да постоји проблем са издувним гасовима. Међутим, то би могао да буде показатељ да постоји цурење у систему горива које може да има разорне последице.

- Ово се може догодити због цурења у цеви за гориво или ако постоји пукотина негде унутар компоненти система за гориво. Кључно је да у таквој ситуацији не возите аутомобил и да га што пре прегледа механичар - пише Espress.co.uk.

БОНУС ВИДЕО: